Το O/Purist Quest: Give Classics a spin, Shake up Tradition είναι ένας διαγωνισμός που διοργανώνει το O/PURIST το πρώτο Τσίπουρο φτιαγμένο για το μπαρ.
Στόχος του διαγωνισμού η δημιουργία κλασσικών συνταγών κοκτέιλ στις οποίες θα αναδεικνύεται ο γευστικός χαρακτήρας ενός ή παραπάνω εκ των 14 βοτανικών και φρούτων που εμπεριέχονται στη συνταγή του O/purist..

Όροι του διαγωνισμού:
Στόχος του διαγωνισμού η δημιουργία κλασσικών συνταγών κοκτέιλ όπου σε αυτές θα αναδεικνύεται ο γευστικός χαρακτήρας ενός ή παραπάνω εκ των 14 βοτανικών και φρούτων που εμπεριέχονται στη συνταγή του O/purist. (Στη παράγραφο «Τι είναι το O/purist» και στο site O/PURIST | Tsipouro Redefined (o-purist.com) θα μάθετε περισσότερα για το απόσταγμα.

Το μεγάλο έπαθλο είναι ένα ταξίδι 2 ατόμων στο Bar Convent του Βερολίνου (14- 16 Oκτωβρίου 2024) με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Το Bar Convent που διεξάγεται στο Βερολίνο είναι μία από τις κορυφαίες εκθέσεις της ευρωπαϊκής και διεθνούς βιομηχανίας ποτών. Eκεί ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να δικτυωθεί με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας βιομηχανίας.

Ο Διαγωνισμός – Όροι του διαγωνισμού:

Α’ Φάση Διαδικτιακή
Οι συμμετέχοντες πρέπει να δηλώσουν ηλεκτρονικά το κοκτέιλ τους μέχρι την 1η Απριλίου 23.59 το βράδυ, αφού έχουν συμπληρώσει ηλεκτρονικά την συνταγή, τα συστατικά, το όνομα, το concept, την έμπνευσή τους γύρω από αυτή. Η υποβολή της συνταγής γίνεται παρακάτω.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4ns4cU8GYHO3H_-BeJHJM4D2tred80jvgxflzg7vTaLLWiQ/viewform

Προϋποθέσεις – Aναλυτικοί κανόνες:
– Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών.
– Η συνταγή θα πρέπει να δηλωθεί με την αίτηση συμμετοχής και να είναι καταγεγραμμένα όλα τα υλικά σε ml.
– Για να συμμετέχετε πρέπει να αποδεχθείτε τους όρους συμμετοχής και την εκχώρηση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Χωρίς αυτό, η εγγραφή δεν μπορεί να εγκριθεί.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1.Το O/purist να περιέχεται σε ποσότητα μίνιμουμ 40 ml.
2. Επιλέξτε ένα ή περισσότερα από τα 14 βοτανικά που περιέχονται στο O/Purist και αναδείξτε το/τα με την συνταγή σας.
3. Συνολικά επιτρέπονται έως 4 υλικά. Υπολογίστε επιπλέον το Ο/Purist και την γαρνιτούρα.
4. Αν χρησιμοποιήσετε home made υλικό πρέπει να συμπεριλάβετε την ακριβή περιγραφή της μεθοδολογίας της συνταγής του.
5. Μπορείτε να σερβίρετε το ποτό σας σκέτο ή με πάγο σε οποιοδήποτε είδος ποτηριού με γαρνιτούρα της επιλογής σας.
6. Η συνταγή θα πρέπει να συνοδεύεται με την ακριβή περιγραφή παρασκευής του κοκτέιλ
7. Bonus πόντοι – δίνονται σε κοκτέιλ που βασίζονται και σε άλλους πυλώνες του O/purist, Βιωσιμότητα, – Χρήση zero waste ή seasonal υλικών, ανάδειξη τοπικότητας κλπ.
8. Προαιρετικά μπορείτε να ανεβάσετε μια φωτογραφία του κοκτέιλ σας στα social media και ειδικότερα στο Instagram κάνοντας tag το @opurist_gr και χρησιμοποιώντας τα hashtags: #opuristquest #Opurist . Δεν παίρνεται επιπλέον πόντους από αυτό.

Η διαδικασία επιλογής των 10 συνταγών που θα προκριθούν για τον τελικό θα γίνει μετά από ανώνυμη αξιολόγηση από τους:
Χρήστο Χουσέα (συνδημιουργό O/PURIST Bar Consultant), Θοδωρή Πύριλλο, (συνδημιουργό O/PURIST Bar Instructor), Κώστα Ματιάτο (Brand Ambassador O/PURIST).
Οι κριτές θα βαθμολογήσουν τις συνταγές χωριστά και χωρίς να γνωρίζουν το όνομα ή το μπαρ του διαγωνιζόμενου. Οι βαθμολογίες τους θα αθροιστούν και οι 10 διαγωνιζόμενοι με τις υψηλότερες βαθμολογίες θα κληθούν να λάβουν μέρος διά ζώσης στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 11 Απριλίου.

B’ Φάση Τελικός στην Αθήνα στις 11 Απριλίου
Οι 10 bartenders που θα προκριθούν περνούν στον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 11 Απριλίου, στο  “Το λοκάλι – Google Maps”  (Σαρρή 44, Αθήνα 105 53)
Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη συνταγή τους, το concept και την έμπνευση πίσω από αυτή σε μια κορυφαία κριτική επιτροπή (θα ανακοινωθεί σύντομα).
Οι 3 επικρατέστεροι νικητές, θα διαγωνιστούν σε ένα Mystery Challenge (λεπτομέρειες θα δοθούν με την ανακοίνωση των 10 νικητών)
Λεπτομέρειες για τον τελικό θα ανακοινωθούν μαζί με την ανακοίνωση της δεκάδας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
✅   Πατώντας “SUBMIT” ολοκληρώνετε τη διαδικασία υποβολής της συνταγής σας.
Για να είναι ΕΓΚΥΡΗ η συμμετοχή σας, θα πρέπει να  έχετε κάνει SUBMIT την πρότασή σας  μέσω της φόρμας  ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ της 1ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4ns4cU8GYHO3H_-BeJHJM4D2tred80jvgxflzg7vTaLLWiQ/viewform

✅   Όταν κάνετε SUBMIT τη συνταγή σας, θα λάβετε ένα αυτοματοποιημένο e-mail από τα Google Forms,

✅   Εάν θέλετε να τροποιήσετε ή να διορθώσετε κάτι στην συνταγή σας, θα πρέπει να την υποβάλλεται ξανά ολόκληρή. Στους κριτές για αξιολόγηση θα σταλεί η τελευταία συνταγή που θα έχετε στείλει με τα προσωπικά σας στοιχεία.

Για διευκρινήσεις απευθυνθείτε στο ακόλουθο mail: info@o-purist.com και στα social media του O/PURIST (Facebook: O/purist, Instagram: opurist_gr).

 

«Τι είναι το O/purist»


Το Ο/PURIST , the evolution of tsipouro, έχει στόχο να αποτελέσει την αφετηρία και την αφορμή για τη δημιουργία εξαιρετικών cocktails, χωρίς να χάνει την σύνδεση του με την παράδοση και την αυθεντικότητα.
Το όνομα O/PURIST είναι αναγραμματισμός της λέξης τσίπουρο, δηλαδή το τσίπουρο αλλιώς, επαναπροσδιορισμένο, new era tsipouro.

Το O/purist είναι το project 10 κορυφαίων Ελλήνων bartenders (Μάρφη Μπαλή, Χρήστος Χουσέας, Αλέξανδρος Γκικόπουλος, Κώστας Ιγνατιάδης, Δημήτρης Κιάκος, Άρης Μακρής, Γιάννης Πετρής, Θοδωρής Πύριλλος, Θάνος Προυναρούς, Νίκος Ταχματζής), με όραμα να παράγουν ένα νέο τσίπουρο, ένα εκλεκτό απόσταγμα για την σύγχρονη bar σκηνή.

Το O/PURIST εξελίσσει το παραδοσιακό τσίπουρο σε σύγχρονο spirit. Για την παραγωγή του, η τέχνη του αποσταγματοποιού συνδυάζεται με μοναδικό τρόπο με το knowhow για το bar της ομάδας των 10 bartender, δίνοντας ως αποτέλεσμα ένα καινοτόμο απόσταγμα, προϊόν διπλής απόσταξης.
Κατά την πρώτη απόσταξη, αποστάζονται τα στέμφυλα τριών ποικιλιών σταφυλιού – Μαλαγουζιά, Ροδίτη και Ugni Blanc -, σε άμβυκα πολλαπλής επαναπόσταξης, με αργό ρυθμό για 10 ώρες. Οι ελληνικές ποικιλίες Μαλαγουζιά και Ροδίτης δίνουν ένα βοτανικό, ανθικό χαρακτήρα στο απόσταγμα ενώ το Ελληνικό terroir με τα εγγενή χαρακτηριστικά του, προσδίδει στο ugni blanc ιδιαίτερη ταυτότητα.
Στην συνέχεια ακολουθεί μια δεύτερη απόσταξη σε έναν άμβυκα ποτοποιίας παρουσία ελληνικών βοτάνων, φρούτων και μπαχαρικών: κρεμμύδι, κούμαρο, μύρτιλο, γκόρτσο, κυδώνι, φλούδα από λεμόνι, πορτοκάλι, grapefruit, καθώς και χαρούπι, αρμπαρόριζα, ρίζα αγγελικής, γλυκάνισος , κανέλα, μάραθος. Κατά τη δεύτερη αυτή απόσταξη διάρκειας 8 ωρών, τα βότανα, τα φρούτα και τα μπαχαρικά απελευθερώνουν με φυσικό τρόπο τα αρώματά τους και δίνουν ένα βοτανικό και πιο “bar oriented” χαρακτήρα.

Παρακαλώ υποβάλλετε τη συνταγή σας στο παρακάτω link:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4ns4cU8GYHO3H_-BeJHJM4D2tred80jvgxflzg7vTaLLWiQ/viewform

Για διευκρινήσεις απευθυνθείτε στο ακόλουθο mail: info@o-purist.com και στα social media του O/PURIST (Facebook: O/purist, Instagram: opurist_gr).